Lavanta

“Mavi altın” olarak adlandırılan lavanta, en değerli tıbbi aromatik bitkiler arasında yer alır. 140’tan fazla çeşidi olan lavantanın sadece Lavandula Angustifolia cinsinin uçucu yağı değerlidir. Lavandula Angustifolia, tıbbi aromatik bitkilerin kraliçesi olarak bilinir. Bu cinsin uçucu yağı dünyada en değerli ilk 10 yağın içindedir. Türkiye’de genel olarak tarımı yapılanlar hibrit cins olup Lavandin sınıfına girer. Lavandin çeşitlerinin yağ kalitesi düşüktür. Lavandin uçucu yağları temizlik ürünlerinde veya endüstriyel ürünlerde kullanılır.

Previous slide
Next slide

Lavanta Fidesi

Demirsoy Tarım uçucu yağ değeri en yüksek olan Lavandula Angustifolia çeşitlerini yetiştirmekte ve fide üretimi yapmaktadır.

Dünyadaki uçucu yağ pazarlarında rekabet edebilmek için uluslararası lavanta spesifikasyonlarına uygun lavanta türlerinin tarımının yapılması ve bu cinslerin yıllık analizlerinin titizlikle takip edilmesi gerekir.

Lavandula Angustifolia

Avrupa’dan ithal ettiğimiz, uçucu yağ kalitesi en yüksek anaç bitkilerden üretilen fidelerimiz, ön siparişle satışa sunulmaktadır. Lavandula Angustifolia Mill alt çeşitleri olan Hemus, Hebar, Sevtapolis, Yubileyna, Raya ve Druzhba fideleri istenilen miktarlarda üretilir ve çıplak kök olarak kış öncesi teslim edilir. Ayrıca istenildiği takdirde Avrupa’dan ithal fide de temin edilir.

İthalatını ve üretimini yaptığımız lavanta cinsleri yüksek, kaliteli uçucu yağ verimiyle dünya pazarlarında en çok tercih edilen türlerdir. Altı çeşit yağ kalitesi yüksek ithal lavanta cinsine ilave olarak kuraklığa ve her türlü iklim şartına adapte olabilen ve gerek arıcılık gerekse yüksek çiçek verimi açısından kurutulmaya müsait olan, ayrıca yurdumuzda yaygın kullanılan Lavandula x hybrid türü Lavandin fideleri de her mevsim dikime elverişli olarak viyollerde satışa sunulmaktadır.

Ambalaj boyları ve fiyatlar için lütfen bize ulaşın.

Previous slide
Next slide

Lavanta Hakkında

“Lavanta” kelimesi Latincede “yıkamak” anlamına gelen “lavare” sözcüğünden gelmektedir. Binlerce yıl önce taze kokusu ve cazibesiyle her türlü temizlikte tercih edilen lavanta bitkisinden yaklaşık 600 sene önce değişik metotlarla yağ elde edilmeye başlanmıştır. Birçok müzede sergilenen, kilden yapılmış lavanta yağdanlıkları bize lavanta yağının ne kadar uzun zamandır kullanıldığını gösterir. Yüzlerce yıl önce rahiplerin, tıp bilginlerinin ve farmakologların kullandığı lavanta uçucu yağından günümüzde modern ve alternatif tıpta da yaygın olarak faydalanılmaktadır. Lavanta bitkisinin 140’tan fazla türü vardır. Bunlar genel olarak Lavandula alt çeşitleri ve Lavandula x hybrid çeşitleri (Lavandinler) şeklinde gruplanırlar.